Euro-Unit MusicStore
Slovenščina

i          iPhone: +385 (0)40 311 163      E-mail: musicstore@euro-unit.hr

×
 x 

0 izdelki
0, 03.01.2019 14:09

Canorus - blok flaute

Oceni ta prispevek
(1 glas)

U ovom Blogu ćemo vas ukratko upoznati sa zanimljivim instrumentom, Canorus blok-flautama.

Za početak vrste blok-flauti. Blok flaute možemo razlikovati po veličini. Uobičajene blok flaute koje se danas koriste, od manje prema većoj su sopran, alt, tenor i bas. (isti nazivi kao i kod vokala). Sopran je najčešća veličina blok flaute. A malo veća je ALT. Inače ju možete rastaviti na 3 dijela i spremiti u futrolu. Nadalje, blok flaute možemo podijeliti na one njemačkog i baroknog prstometa. Kod njemačkog prstometa 4. rupa je veća od 5., dok je kod baroknog obrnuto 5. je veća od 4.

Na samoj blok flauti također ćete imati oznaku G ili B, pa po tome možete znati da li se radi o njemačkom ili baroknom prstometu. Slično se sviraju, ali kod njemačkog prstometa neki osnovni tonovi se lakše sviraju, npr. F i B, ali opet neki kromatski tonovi zvuče kao da nisu uštimani stoga se blok flaute s njemačkim prstometom uglavnom koriste za edukacijske svrhe dok profesionalci češće koriste barokni prstomet.

 

I naposljetku, prema načinu na koji pušemo zrak razlikujemo standardne blok-flaute i one koje sliče pravim flautama. One se koriste uglavnom za početnike u glazbenim školama koji uče svirati flautu kako bi savladali tehniku puhanja.

Uz svaku kupljenu Canorus blok flautu dobit ćete uputstvo u kojem je detaljno opisano, odnosno nacrtano kako svirati sve tonove. Sve u svemu, jednostavan, zabavan i jeftin instrument kojeg bi svakako valjalo naučiti svirati, ako to još niste. Canorus ponudu blok flauti pogledajte OVDJE.

Prebrano 2275 krat Nazadnje urejano na 0, 03.01.2019 15:01

Mediji

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

 


TOP
Prijavite se:
I agree with the Pravila in Pogoji and the Privacy policy
Newsletter