Euro-Unit MusicStore
Slovenščina

i          iPhone: +385 (0)40 311 163      E-mail: musicstore@euro-unit.hr

×
 x 

0 izdelki
0, 22.11.2018 14:55

HOHNER ROCKET - usna harmonika

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Usna harmonika je puhački instrument izumljen u Njemačkoj početkom 19. stoljeća, izrađena od kovine i drveta, malih je dimenzija i jednostavna za rukovanje.

Postoje razne vrste usnih harmonika, uključujući dijatonske, kromatske, tremolo, oktavne, orkestralne i basove, a najčešće se koriste dijatonske usne harmonike o kakvoj je ovdje riječ, te se izrađuju u različitim tonalitetima pri čemu svaka usna harmonika određenog tonaliteta sadrži tonove samo dur ljestvice toga tonaliteta. Zvuk se na usnoj harmonici dobiva upuhivanjem ili usisavanjem zraka u/iz jedno od polja instrumenta. Veliku popularnost dostiže zahvaljujući njenoj primjeni kod afroameričkih glazbenika u vokalno-instrumentalnom glazbenom stilu "Blues" koji je imao znatan utjecaj na kasniju američku glazbu, da bi kasnije bio ukorporiran i u razne druge glazbene žanrove.

Usna harmonika jedinstvenog dizajna, Hohner ROCKET je model na kojem su sve strane i rubovi zaobljeni kako bi se time sviranje uvelike olakšalo. Ima otvoreni pokrovni kanal i povećana polja za protok zraka što povećava volumen odnosno glasnoću zvuka. Na tržištu usnih harmonika, ovaj se instrument odlične pokretljivosti, slatkog, te malo svjetlijeg tona od prosječne dijatonske usne harmonike, specijalno dizajniran za stvaranje glasnijeg i moćnijeg zvuka, smatra najglasnijim na tržištu usnih harmonika. Kroz spoj većeg volumena i udobnosti, istaknite se kroz rock, pop, jazz i country stilove glazbe uz ovu nevjerojatno moćnu usnu harmoniku. Rocket slogan najbolje opisuje ovu usnu harmoniku: Comfortable, Responsive and Loud. #playtheoriginal

Rocket usne harmonike, a i sve ostale HOHNER modele možete pogledati OVJDE.

Prebrano 7670 krat Nazadnje urejano na 0, 23.11.2018 12:06

Mediji

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse zahtevane podatke, označene z zvezdico (*). Uporaba kode HTML ni dovoljena.

 


TOP
Prijavite se:
I agree with the Pravila in Pogoji and the Privacy policy
Newsletter