Euro-Unit MusicStore
Deutsch

i          iPhone: +385 (0)40 311 163      E-mail: musicstore@euro-unit.hr

×
 x 

0 produkte
Freitag, 30 August 2019 13:57

Upoznajte PRS gitaru - Crossroads Pre-Factory Santana I Limited

Artikel bewerten
(2 Stimmen)

Da ste rekli mladom Paul Reed Smithu da će jednog dana izraditi gitaru za Carlosa Santanu, on vam vjerojatno ne bi vjerovao - ali njegov se san ostvario.

U jesen 1980. godine i u mladenačkoj dobi od 24 godine, Paul je krenuo u iza pozornice u Merriweather Post Pavilion-u u Marylandu kako bi upoznao Santanu prije nastupa. Te noći Santana je isprobao svoj prvi PRS instrument, prototip izrađen iz mahagonija. Na kraju njihovog razgovora, Paul se vratio kući s osmijehom na licu i Carlosovom narudžbom za novu gitaru. Santana je izabrao javor kao "top" svoje nove gitare u nastajanju, nakon što je pregledao bilježnicu koju je Paul imao sa sobom.

Iz PRS arhive: prekrasno djelo Davea Burrlucka u knjizi o PRS gitarama: Kompletna povijest gitara Paula Reeda Smitha. Vrhunska gitara od javora koju je Paul izradio za Carlosa Santanu.

Paul je Santanin instrument izradio u roku od trideset dana, a isporučio ga je u studenom 1980. godine - bila je to tek treća Paulova gitara od javorovog drveta. Paul tada vjerojatno nije znao povijesno značenje tog instrumenta, ali upravo ta gitara je potaknula cjeloživotnu vezu između Santane i Paula koja se pokazala prekretnicom za uspjeh tvrtke PRS Guitars. Ove godine PRS je ponovo oživio i izradio model Crossroads Pre-Factory Santana I Limited Edition, kako bi proslavili najvažnije partnerstvo i početke PRS-a.

Specifikacije:

Crossroads Pre-Factory Santana I Limited Edition gitara je okarakterizirana s nekoliko jedinstvenih značajki, uključujući oblik tijela, umetcima na glavi i vratu, te pickupovima i elektronikom.

- Oblik tijela bio je prethodnik trenutnog oblika PRS-ovog Santana modela.
- Umetci na "fretboardima" dizajnirani su u PRS-ovom stilu u obliku ptica, a izrađeni su od abalon školjki. Na glavi gitare nalazi se orao, a na poklopcu vratne šipke nalazi se simbol "OM" (koji će postati zaštitni znak PRS-ovih Santana modela). Vrh gitare je ukrašen zelenim abalon grebenastim prugama.
- Pickupovi uključuju HFS2 visoke tonove i Santana basove. Oba pickupa prošla su kroz PRS-ovu TCI3 metodologiju koja u osnovi precizno prilagođava specifikacije i zvuk pickupa kako bi se dobio točno željeni ton i muzikalnost.
- Postavke elektronike, jedan potenciometar glasnoće i dva mini prekidača, stvoreni su po gitari na kojoj se nalaze "soapbar" pickupovi, tako da mini prekidači funkcionalno uključuju i isključuju humbuckere (umjesto cijepanja zavojnice, što je češće na modernim PRS gitarama). Santana je zatražio baš taj izgled, iako bi trosmjerni preklopnik u osnovi napravio isti posao.

I za kraj najvažnija informacija. PRS će izraditi samo šest primjeraka ove gitare.

Cjelokupnu ponudu PRS gitara pogledajte OVDJE.

 

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/yamaha-hr.com/eurounit/components/com_k2/templates/default/item.php on line 248
Gelesen 1200 mal Letzte Änderung am Freitag, 30 August 2019 14:53

Schreibe einen Kommentar

Bitte achten Sie darauf, alle Felder mit einem Stern (*) auszufüllen. HTML-Code ist nicht erlaubt.

 


TOP
Anmelden:
I agree with the Nutzungsbedingungen and the Privacy policy
Newsletter